Благотворителен волейболен турнир

В памет на треньора Игнат Асенов

577

Благотворителен волейболен турнир се организира в памет на треньора Игнат Асенов. Турнирът по плажен волейбол е открит, като в него ще могат да участват всички състезатели и жители на град Божурище, които са тренирали или започнали своето развитие в школата на „Летец Христо Топракчиев“. Турнира ще се проведе на 01.09.2018 г. на плажните игрища на град Божурище от 10:00 до 18:00 часа. На тази дата през 1975 г. Игнат Асенов започва да работи като треньор по волейбол в СОУ „Летец Христо Топракчиев“. Таксата за участие е 20 лв. на човек, а регистрацията на отборите ще се извърши на място от 9:00 часа. Схемата за провеждане на турнира ще бъде определена според броя на записалите се отбори. Надпреварата стартира в 10:00 часа на плажните игрища зад църквата.

Събраните средства ще бъдат дарени за направата и монтирането на паметна плоча в Училището СУ „Летец Христо Топракчиев“. Решение на общинския съвет за това има от 09.03.2017 г., но не и предвидени средства в бюджета.

На игрищата ще бъде поставена и дарителска кутия, в която всички зрители или съграждани, които искат да подпомогнат каузата, биха могли да дарят пари.

Турнирът се организира от треньора и волейболист Добромир Лазаров от Божурище.

Кой е Игнат Асенов?

Игнат Асенов (28.08.1947 г. – 1 август 2016 г.) е треньорът по волейбол, който възпита поколения наред, изгради личности и спортисти в гр. Божурище. Обичаше работата си. Бе отдал живота си на нея, на децата, които поемаше от ранна детска възраст, тренираше, но и възпитаваше. „Господина“ държеше не само на спорта, но и на възпитанието, обучението и добрите навици. Проверяваше успеха в училище и амбицираше децата да учат и спортуват.
От 01.09.1975 г. до 2006 г. – тренира волейболния отбор на град Божурище, като печели множество областни и национални състезания.

Поклон пред светлата му памет!