Гореща сесия през януари

909

Януарската сесия на Общински съвет Божурище се очертава като изпълнена с взривоопасен заряд. Типично е заседанието, в което се приема годишния бюджет на Община Божурище да предизвиква разгорещяване на страстите, но този път не бюджета е причина за това. Причината се крие зад последните точки от проекто-дневния ред за заседанието, а именно:

т. 10 – Приемане на Декларация на Общински съвет – Божурище против проведената продажба на общински имоти граничещи с главния път Божурище – Гурмазово, от кмета на Община Божурище г-н Георги Димов

т. 11 – Предсрочно прекратяване правомощията на Председателя на Общински съвет – Божурище.

Ябълката на раздора са продадените 80 декара общинска земя, за които Председателя на Общински съвет – Божурище Георги Димитров даде интервю пред ФрогНюз преди седмица. Лично Георги Димитров е вносител на Декларацията, с която предлага мнозинството от общинските съветници да приеме решение за разграничаване от действията на кмета относно скандалната продажба.

В Декларацията се настоява, кмета да предприеме действия по анулиране на сделките и възстановяване на имотите като общинска собственост.

На противоположно мнение са вносителите на предложението за смяна на председателя – Венцислав Симеонов и Петрана Котупанова. В мотивите си те самоотвержено бранят кмета забравяйки, че първо са общински съветници, а след това кметски защитници. Запознатите с дейността на общинския съвет не биха се изненадали от този факт. Симеонов и Котупанова от началото на мандата предпочетоха да се присъединят към групата на кмета, предавайки листите, от които са избрани. Тези им ходове не са безкористни, но за това ще научите скоро.

Впечатление правят и действията или тяхната липса от страна на кмета Георги Димов и общинските му съветници от ПП ГЕРБ. Всички знаем колко е висока кметската активност в социалните мрежи и колко много обича да споделя с нас всички лични и общински активности. Странно е обаче защо пропусна да ни се похвали, че организира най-голямата продажба на общински земи в местната история.

Заповядайте от 10:00 ч. в четвъртък 31.01.2019 г. в Малкия салон на читалището в Божурище на заседанието на Общински съвет и задайте своите въпроси на местните управници.

Те Ви очакват с нетърпение!