Общност Божурище брой 1

506

Излезе първият брой на вестник Общност Божурище. Вижте го тук.

Първият брой на новата печатна медия „Общност Божурище“ излезе тази седмица. Неговата цел е да предостави информация на гражданите и гостите на общината за общественозначими събития, които до този момент остават неотразени в регионалните и местни медии.

Печатното издание има 12 страници и към този момент се разпространява безплатно. Издава се на хартия, за да достигне до повече хора отвъд интернет пространството и освен статии и материали за актуални събития от Община Божурище, включва и забавна страница с кръстословица и вицове.

Автори и редактори на материалите в първия брой са: Георги Димитров, Миряна Захариева и Десислава Алексова.

„Общност Божурище“ е естественото продължение на един порив за истината, който отдавна ме провокира да пиша. Досега ползвах bozhirishte.com като личен блог, за да споделя всичко онова, което като общински съветник имам моралното задължение да не оставям скрито от обществото. Усещам обаче, че вече е време за по-сериозна медия“, споделя Георги Димитров.

Изданието на вестника се финансира с частни средства и дарения, а в бъдеще ще разчита и на рекламодатели.

Г-н Димитров допълва още: „Очевидна за всички е нуждата от независима медия, която да информира гражданите за онова, което се случва в общината ни и съответно онова, което не се случва, а би трябвало. Силно се надявам, че ще имаме повече поводи за позитивни новини. Такива има и в първия брой.“

Свалете брой 1 на „Общност Божурище“ от този линк. Bozhurishte News br1

Можете да намерите вестник „Общност Божурище“ и в офиса на Кей Ейджънси на бул. Европа 10 в Божурище.

Всички материали от изданието са качени и като отделни статии в bozhirishte.com. Планира се също и пълен редизайн на сайта, с който новините да станат по-лесно достъпни за четене и споделяне онлайн. Очаквайте скоро!