80 декара общинска земя на безценица

Кмета крие документите от търга

1356

В читалището в град Божурище се проведе обсъждане на проекто-бюджета на община Божурище за 2019 г. Обсъждането продължи с дискусия между кмета и присъстващите граждани по някои от най-наболелите за жителите теми – общинската аптека и продажбата на 80 декара общинска земя в централната част на града.

От думите на кмета разбрахме неговата решимост за ликвидиране на общинската и отдаване на помещението й за частна аптека. Това, което пропусна да сподели с присъстващите бе, че общинската аптека макар и без дейност от март 2018 г. си има управител. Човек доведен от кмета, който получава 2 270 лв. заплата за „управление“ на затворена от 10 месеца аптека.

По-разгорещен бе дебата относно продажбата на 80 декара общинска земя в централната част на града по 1.68 лв./м2. Кмета на общината Г. Димов, определи тази цена като реална за града. На въпрос, защо е провел таен, а не явен търг, който ще донесе повече приходи на община Божурище отговори с думите: „Аз така съм решил“. От изказванията стана ясно, че с непрозрачния търг и занижената продажна цена, община Божурище е ощетена в порядъка на 3 – 4 милиона лева. Хората в залата си задаваха въпроса защо кмет би се отказал от 3 – 4 милиона лева, с които могат да бъдат ремонтирани улиците, градинките, детските площадки и т.н.

Кмета крие документацията по тези търгове, вече повече от месец, дори и от Председателя на общинския съвет Георги Димитров. Това са недопустими по закон действия, но явно кмета Димов се чувства над закона.

Очаквайте още информация по темата, защото рано или късно ще се сдобием с цялата документация и ще разкрием пред Вас, кой е закупил тези имоти на безценица, ощетявайки Божурище с милиони!